021

AliKi

Share
FacebookTwitterPinterest

 

Έτος 2081

Εδώ και 40 χρόνια, η κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών επιτρέπεται μόνο για θεραπευτική χρήση κυρίως στα βρέφη.  Η κρεατοφαγία είναι έγκλημα και διώκεται ποινικά από το κράτος. Κοινωνικές ομάδες του περιθωρίου, προμηθεύονται κρέας από παράνομους εμπόρους και διακινητές και το καταναλώνουν σε κεντρικά ή απόμερα σημεία των παρηκμασμένων αστικών κέντρων. Οι κοινωνικές αυτές ομάδες, μέλη των οποίων είναι γνωστοί και ως «κρεατοεξαρτημένοι» κυκλοφορούν ανάμεσα σε ευπρεπείς και υγιείς πολίτες από τους οποίους ζητιανεύουν χρήματα ώστε να αγοράσουν τη δόση κρέατός τους. Ο κρεατοφάγος θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει τη δόση του. Είναι τέτοιος ο εθισμός που η χρήση βίας κι  οι μικροκλοπές είναι στην καθημερινότητα του κρεατοφάγου.  Είναι τόσο έντονη η στέρηση, που ο κρεατοφάγος σε αναζήτηση κρέατος είναι επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο.  Παραδοσιακά, οι λούμπεν  κρεατοφάγοι (καθώς υπάρχουν και μεγαλοαστοί, οι οποίοι καταναλώνουν το κρέας ιδιωτικά ή σε μυστικά – παράνομα meatparties) εκδιώκονται από τα υγιή μέλη της κοινωνίας σε υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης. Εκεί, χωρίς περίθαλψη και κανόνες υγιεινής ψήνουν το κρέας μολύνοντας την περιβάλλουσα ατμόσφαιρα

022

Η αηδιαστική μυρωδιά της τσίκνας αναδύεται από τα στέκια των κρεατοφάγων καθιστώντας αφόρητη κάθε επαφή με αυτά. Αξιοπρεπείς γειτονιές έχουν υποβαθμιστεί, μαραζώσει ή ακόμα και γκετοποιηθεί  εξαιτίας των κρεατοφάγων, λόγω της ατμόσφαιρας αλλά και του θεάματος. Στο δρόμο, ο ανυποψίαστος διαβάτης θα βρει από κάρβουνα και λαδόκολες μέχρι κόκαλα και ξύγκια! Παιδιά παίζουν μέσα σε χρησιμοποιημένες οδοντογλυφίδες!  Αλλά κι οι ίδιοι οι κρεατοφάγοι καταναλώνουν αφειδώς μεγάλες ποσότητες αμφίβολης ποιότητας κρέατος και πεθαίνουν επί τόπου από εμφράγματα αρτηριών,  πνιγμούς και δηλητηριάσεις.

Η κοινωνία για μια ακόμα φορά είναι διχασμένη: οι μεν θεωρούν τους κρεατοφάγους εγκληματίες, παράσιτα και ζητούν την υποδειγματική τιμωρία και τον σωφρονισμό τους, ενώ οι δε, θεωρούν τους κρεατοφάγους ασθενείς, θύματα του συστήματος και πιστεύουν στην θεραπεία και επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.  Ως αρχικό στάδιο της θεραπείας, προτείνεται η δημιουργία Κέντρων Επιτηρούμενης Χρήσης Κρέατος: αποστειρωμένοι χώροι, στους οποίους θα χορηγούνται ελεγχόμενες ποσότητες φρέσκου πάντα κρέατος στους κρεατοφάγους.

012_1

Τα κέντρα θα είναι μετακινούμενα κουβούκλια τα οποία θα πηγαίνουν στα στέκια των κρεατοφάγων. Στο εσωτερικό τους, θα είναι λευκά, χωρίς καμία αναφορά σε οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει το αίσθημα των κρεατοφάγων. Ένα στρογγυλό μαρμάρινο τραπέζι θα χρησιμεύει σε περίπτωση που ο κρεατοφάγος θελήσει να ακουμπήσει το γεύμα του για το απολαύσει. Επιπλέον, το δάπεδο των Κέντρων θα είναι από κάποιο μαλακό υλικό, στο οποίο ο κρεατοφάγος θα μπορεί να ξαπλώσει για να συνέλθει από την απότομη χρήση κρέατος. Το κρέας θα σερβίρεται σε μικρές ποσότητες από το εξειδικευμένο προσωπικό. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια μόνο τρύπα από την οποία θα σερβίρεται το κρέας, καθώς όσο εξειδικευμένο και να είναι το υγειονομικό προσωπικό των Κ.Ε.Χ.Κ, θα πρέπει να προστατεύεται όσο το δυνατό περισσότερο από τον κρεατοφάγο και η επαφή τους να γίνεται στο ελάχιστο απαραίτητο.

024

013

015

 

 Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το χορηγούμενο κρέας θα είναι ποιότητος Α-Α-Α και σταδιακά η δόση του κρέατος θα μειώνεται, μέχρις ότου αυτό αντικατασταθεί πλήρως από το ζελεδάκι  λοίπους, ένα υποκατάστατο κρέατος. Το ζελεδάκι είναι ότι πιο παρεμφερές μπορεί να βρει ο κρεατοφάγος στο κρέας, χωρίς να είναι τόσο τοξικό και εθιστικό. Έχει αναγνωριστεί διεθνώς πως μια θεραπεία με ζελεδάκια σε τρία (3) στάδια μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη απεξάρτηση από το κρέας.

001

– Α’ Στάδιο (τρεις (3)μήνες):  Τέσσερα (4) μεγάλα ζελεδάκια μέχρι τις 16:00 και δύο (2) μικρά από τις 16:00 μέχρι το βράδυ, καθημερινώς.

-Β’ Στάδιο (δύο (2) μήνες): Τρία (3) μεγάλα ζελεδάκια μέχρι τις 14:00 και τρία (3) μικρά από τις 14:00 μέχρι το βράδυ, καθημερινώς.

– Γ’ Στάδιο (δώδεκα μήνες): Ένα (1) μικρό ζελεδάκι την ημέρα, καθημερινώς.

002

003

021

 

Installation: Glorius Holistic by Alivizatos & Kitanis aka AliKi

φωτογραφίες: Αλίνα Λέφα

κρεατοφάγος / ηθοποιός: Θεοδώρα Τζήμου

Styling: Χρύσα Παπούλη