Ήμουνα από πολιτεία…από την Σπάρτη.
Η μητέρα μου πάντα ζύμωνε…
Το ψωμί το πηγαίναμε για να ψηθεί στον φούρνο της γειτονιάς.
Όταν ήρθα στο χωριό είχαμε τους δικούς μας φούρνους και μου άρεσε πολύ.
Ζυμώναμε το ψωμί πάνω σε τάβλες. Όταν ήταν έτοιμο του ρίχναμε από πάνω κάτι βαρύ.Μικρή όταν ήμουνα μου έκανε εντύπωση γιατί το σκεπάζουνε.. ήταν για να μην κάνει κόρα!
Το έφτιαχνα πάντα με σιτάρι βουνίσιο.
Έβαζαν στα τουλούμια τυρί , αυτό έμενε τρεις μήνες και μετά έβγαζες κομμάτι και το έτρωγες με το ψωμάκι.
Ψωμί ή παξιμάδι με τυρί τουλιμισιο…
Στα Τσίντζινα πηγαίναμε στις πηγές και παίρναμε τυρί , ελιές , ντομάτες και ψωμί και τρώγαμε όλοι μαζί!